Корисна інформація

Будівництво сучасного будинку з Сіп-панелей: що необхідно знати?

Задати питання
Ім`я:
Телефон:
E-mail:
Повідомлення:
Зручний спосіб зв'язку:
Задати питання Читати всі статті
Введіть ваш Email:
 

Довговічність будинків з сіп-панелей

Нашої компанії «Український дім» часто задають питання: «Яка довговічність будинків з сіп-панелей, і який їхній експлуатаційний термін?» У даній статті ви знайдете відповіді на ці питання.

Фактори, що впливають на довговічність будь-яких будинків, і будинків з сіп-панелей зокрема:

 

1) Навантаження на конструкцію


Наприклад, снігове навантаження, вітрове навантаження, вага самої конструкції, меблі, люди, зрушення фундаменту, стихійні лиха (землетруси, урагани, повені тощо).

 

В цьому плані будинки з сіп-панелей надійніше практично будь-якого альтернативного варіанту. Уявіть собі два аркуші ОСБ 12 мм., Між якими - пінопласт 140мм. Все це склеєне в єдину сендвіч-панель під тиском 5 тонн заводським способом. Вертикально розташована sip панель (стіна) витримує навантаження в 20 тонн. Це означає, що несучої здатності стін першого поверху будинку з сип-панелей вистачить, щоб побудувати зверху ще три поверхи стін з цегли! Ви знали це?

 

Горизонтально розташована sip панель (підлоги, перекриття) витримує 450 кг на 1 м2. Це означає, що по ній можна їздити на джипі!

 

Всі ці панелі при монтажі склеюються через брус піною і скручуються шурупами. На середній будинок йде близько 30 тисяч шурупів. В результаті будинки з сип-панелей без проблем витримують землетрусу в 8 балів, урагани і падаючі дерева.

 

Наприклад, зрушення фундаменту «рвуть» будинок з газобетону дуже легко. Блоки просто склеєні між собою. У будинку ж з sip-панелей усі елементи скручені між собою: тріщини і будинок з сіп-панелей речі несумісні!

 

2) Руйнівні природні фактори

 

 

Крім таких очевидних і рідкісних, як стихійні лиха (sip-панелі дуже люблять в Японії за те, що при землетрусів вони набагато безпечніші і підлягають швидкому відновленню), їх два - вода і сонце (ультрафіолет).

 

За захист від цих чинників (в будь-якому будинку) відповідає зовнішня обробка і покрівля. Побудований будинок з сіп-панелей можна залишати без зовнішньої обробки більше ніж на рік. Потрібно хоча б оббити його гідроізоляційної плівкою (будинок в такому стані може стояти декілька років чекаючи фасадної обробки). Якщо фасадна обробка зроблена якісно, то будинок може служити практично вічно.

 

Уявіть собі, що ви поклали сіп-панель в сухий гараж або на горище. Якою буде її експлуатаційний термін? Такий же як і у цегли або газобетонного блоку якщо їх помістити в ті ж умови. ОСБ - це поліпшене дерево, а деяким дерев'яним церквам в Україні по 300 років. Багатьом каркасних будинків в Північній Америці більше 100 років, а будинок з СІП-панелей на порядок надійніше, тому що утеплювачем в каркасному будинку є вата, яка може намокати при неякісному монтажі пароізоляції за рахунок "точки роси", а в sip-панелі усередині немає повітря - там ніде утворюватися вологи.

 

У висновку згадаємо, що дома з сіп панелей винайшли в США, і будують по всій цій великій країні, як і в сусідній Канаді. Саме тому цю технологію у нас часто називають канадської технологією будівництва, а sip будинок - канадський будинок. У Північній Америці кліматичні умови в багатьох районах дуже схожі на наші. Щороку обсяг СІП-будівництва в США зростає на 30%. З sip будують не тільки інідівідуальні будинки під ключ, а й висотні будівлі (це зайве підтвердження їх міцності і довговічності)! Мало того, їх будують по всій Європі (від Кіпру до Англії і від Румунії до Іспанії), будують в Австралії, Японії, Нової Зеландії. У Росії тільки одна компанія (hotwell.com) побудувала за 2015 рік понад 400 будинків.

 

Компанія «Український дім» представляє канадську технологію будівництва в Україні - в Запорізькій, Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській, Херсонській та інших областях. Наші фахівці - одні з найкращих. Ми допоможемо вам побудувати будинок з сіп-панелей, якщо ви вже лояльні до цієї технології - знаєте її і розумієте усі її переваги.

 

Якщо ж Ви все ще сумніваєтеся - прочитайте наш Блог, в якому безліч цікавої інформації про різні аспекти sip-панельного будівництва!

 

Або ж, Ви можете поспілкуватися з нами за телефонами:

 

+38 (066) 321-22-11

Читати всі статті Читати найновіше

«Український Дім» - будувати легко

RUUA