Корисна інформація

Будівництво сучасного будинку з Сіп-панелей: що необхідно знати?

Задати питання
Ім`я:
Телефон:
E-mail:
Повідомлення:
Зручний спосіб зв'язку:
Задати питання Читати всі статті
Введіть ваш Email:
 

Який будинок тепліше? Або якою буде Ваша платіжка за опалення у цьому сезоні?

Ми часто використовуємо слово «енергоефективність» у своїх статтях, коли пишемо про будинки з сіп панелей і канадську технологію. Але що конкретно означає це слово для реального власника будинку в Україні? Це стало зрозуміло тільки у цьому сезоні, коли ціни на газ зросли в 3,3 рази. І тенденції такі, що вартість усіх енергоносіїв буде тільки збільшуватися з роками.

дом зимой

 

 

Ми, як і багато наших друзів і родичів, самі живемо у приватному будинку, так що дуже добре розуміємо проблему енергоефективності у розрізі сімейного бюджету. Цей сезон вже встиг всіх «порадувати» першими рахунками за газ і електрику.

 

Домовласники України тільки вступають у фазу економії енергоресурсів. Для нас це нова реальність. Багато хто перейшов з газу на пічне опалення, хтось утеплив фасад будинку. Навіть багатоповерхівки «рясніють» утепленими квартирами. А той, хто не мав можливості щось змінити — отримав рахунок, який не в змозі оплачувати.

 

 

Можна абстрактно міркувати про що завгодно, але коли близькі і друзі починають говорити про те, що нові рахунки для них є «непідйомними», і ці близькі — зовсім не сама соціально незахищена частина населення України… Починаєш розуміти, що прийшли нові часи і потрібно думати, як далі жити і що з цим робити.

 

Мало хто може собі дозволити вирішити «квартирне питання» з нуля, і фундаментально змінити ситуацію, але дивує інше… Навіть той, хто цю можливість має — розуміє всю серйозність ситуації тільки тоді, коли отримує першу платіжку за газ!

 

Розуміння приходить тільки на живих прикладах…

 

 

платежка за газ

 

 

Наші добрі знайомі не так давно вирішили «поліпшити своє житлове питання» і купили готове рішення — вторинне житло недалеко від Запоріжжя. Старий будинок, облицьований цеглою з черепашника. Гарний сучасний фасад, дорогі інтер’єрні рішення. Все радувало око, до перших холодів.

 

Ми не стали переконувати їх будувати канадський будинок «з нуля» з сіп панелей, тому що якщо люди щось вирішили, переконувати їх немає сенсу.

 

Їх перший рахунок за газ = 2500 грн. Це середня зарплата по Україні! При цьому газовий котел працює «на мінімумі», мешканці будинку мерзнуть, хоча ця зима радує нас теплом, і справжніх морозів ще не було.

 

І це вже дуже конкретна реальність! Перші холоди в Україні починаються у вересні, а останні «підтоплення» закінчуються у травні. Це 9 місяців з 12!



 холодно пипец

 

І яка різниця настільки цікаві ваші інтер’єрні рішення, якщо 9 місяців на рік ви перебуваєте у стані дискомфорту? Комфортна температура в будинку для нормального життя — стабільні 23-25 ​​градусів.

 

Сьогодні я часто чую про міркування на тему того, що європейці живуть в будинках при середній температурі 15-17 градусів. Я особисто не знаю людей, для яких така температура була б комфортною. Знайомі європейці, у яких в будинку немає центрального опалення, живуть в тих широтах, де взагалі не буває морозів, як і в більшості країн Західної і Південної Європи.

 

ребенку холодно

 

 

Так, звичайно, щоб не мерзнути, можна в цілях економії поставити газовий котел на мінімум, і підтоплювати електрикою в одній кімнаті. Але тільки якщо в будинку не живуть діти. Дитині не поясниш, що потрібно знаходитись тільки в одній кімнаті будинку в цілях економії!

 

А ось ще один приклад.

 

Наші друзі, сімейна пара, живуть у симпатичному орендованому будинку під Києвом. Будинок у два поверхи досить новий — йому близько 4 років, зведений з газобетону і утеплений.

 

(Газобетон на сьогодні один з найдешевших способів зведення будинку, але проблема у тому, що ніхто зазвичай не думає про те, що буде після його зведення. Які будуть рахунки за опалення цього будинку? Частіше думають тільки про миттєву економію під час будівництва).

 

Ми часто спілкуємося з цією парою, і я знаю, що цей будинок оснащений газовим котлом і починаючи з листопада його опалення виглядає наступним чином: котел відрегульований на самий можливий мінімум і все життя проходить в одній кімнаті з 4-х, яка догрівається до +19 електроконвектором. Постійна температура в іншому будинку — близько +12-15 градусів. Похід в ванну або на кухню — це як вихід у відкритий космос, де потрібно спеціальне тепле «спорядження». І навіть при такому вимушеному дискомфорті їх рахунки за опалення (в даному випадку, за газ) наближаються до 2000 грн на місяць.

 

 

человеку холодно

 

Але ще «цікавіша» ситуація склалася у їхнього сусіда, який, власне, і здає їм цей будинок. Сам він живе у старому фамільному цегляному будинку на сусідній ділянці, що теж оснащений газовим котлом.

 

Він має високий дохід і може дозволити собі не ходити на роботу, але при цьому, за його ж власними словами, він ще не включав опалення взагалі (на дворі — кінець грудня!), оскільки «не може собі цього дозволити»! Будинок настільки холодний, що обігріти його за теперішніми цінами на газ буде коштувати цілий статок. В результаті його родина з дітьми-підлітками, як і він сам, постійно знаходиться у своєму власному будинку практично у верхньому одязі!

 

Резюмуючи все вище сказане можна сміливо сказати, що енергоефективність для будинку сьогодні — це питання номер один!

 

 

 

У мене є багато знайомих, які продали авто, що споживали понад 7 літрів бензину на 100 км, тому що коли ці машини купувалися, ніхто не думав про те, що ціни на бензин зростуть!

 

З будинками сьогодні аналогічна ситуація.

 

Перше питання, яке потрібно собі задати при будівництві будинку: наскільки теплий цей будинок і як я буду далі його утримувати?

 

Всі інші питання вторинні. Тому що купити або побудувати холодний будинок — це все одно, що взяти невигідний, довгостроковий кредит!

 

 

 новогодний кошелек

Це порівняння вважаю доречним, тому що комунальні рахунки приходять щомісяця, і нікого не хвилює і не буде хвилювати ваша поточна фінансова ситуація.

 

А ось збудувати спочатку теплий будинок — це дійсно справжня інвестиція! Це як страховка. Що б не сталося, рахунки за опалення вас не засмутять, тому що теплий, енергоефективний канадський будинок дуже легко і швидко нагрівається (витрачаючи на це мінімум енергоресурсів) і довго тримає тепло (маючи низькі тепловтрати)!

 

А якщо ще забезпечити його сучасною ефективною і недорогою системою електричного опалення (така є в нашому власному домі), і системою вентиляції з рекуперацією тепла (для зменшення тепловтрат при вентиляції) — результати вас дуже порадують!

 

На сьогодні найтепліша технологія для будинку — це канадські будинки з сіп панелей, або з сендвіч панелей, як їх ще іноді називають. Про канадські будинки і про їх енергоефективність ми вже написали дуже багато експертних статей. Почитайте! (До речі, науково-дослідні станції крайньої Півночі суцільно побудовані з сіп панелей!)

 

Наша компанія зводить будинки за канадською технологією по всій Україні. І тільки за цією технологією. Ми не робимо будинки за іншими технологіями. Чому? Та тому, що випробували самі, як це жити в самих різних житлових умовах. А потім побудували канадський будинок для своєї родини і усвідомили, що для умов України, і по співвідношенню ціна/якість нічого кращого просто немає! І заснували компанію, яка тепер будує такі ж індивідуальні будинки і котеджі для інших українських сімей!

 

Ваш, «Український дім»!

«Кожній українській родині свій красивий, теплий, енергоефективний будинок!»

 

+38 (066) 321-22-11

 

 

 

 

Читати всі статті Читати найновіше

«Український Дім» - будувати легко

RUUA