Корисна інформація

Будівництво сучасного будинку з Сіп-панелей: що необхідно знати?

Задати питання
Ім`я:
Телефон:
E-mail:
Повідомлення:
Зручний спосіб зв'язку:
Задати питання Читати всі статті
Введіть ваш Email:
 

Концепція "теплого будинку" як спосіб платити менше за опалювання

Дана стаття – це продовження нашого попереднього матеріалу про 3 способи платити менше за опалення свого дому і про оптимальне проектування системи опалення для будинку з сіп панелей.  Отже...

Нагадаємо, що Спосіб 1 заощадити на обігріві - це зменшити об'єм опалюваного приміщення (грубо кажучи, побудувати будинок поменше).

Спосіб 2: Правильно підібрати і спроектувати систему опалювання, ефективність якої залежить від таких чинників:

 

  • Паливо,що використовується;
  • Коефіцієнт корисної дії;
  • Стартові витрати на встановлення;
  • Можливість регуляції системи.

 

Обидва ці способи ми дуже ретельно розглянули в цій статті.

 

Спосіб 3: Утеплення.

 

Третій аспект економії - хороша теплоізоляція будинку. Чим менше втрачається тепло, тим менше його треба нагнітати, тим менше витрачається енергоресурсів, відповідно - тим менша оплата.

 

 

Тепло з будинку витрачається через 3 основні лази:

 

1. Обмежуючі конструкції, перегородки : підлога, стіни, стеля (покрівля).


2. Вікна та двері.


3. Вентиляція.

 

 При проектування будинку треба намагатися мінімізувати тепловитрати по кожному із виходів.

 

 

 

 

Обмежуючі конструкції.

 

У сучасному житловому будівництві СІП-панель - це ідеальне поєднання вартості і ефективності в сенсі витрат тепла. СІП - панель завтовшки 164 мм відповідає по тепловитратах стіні з газобетону в 800 мм і стіні з дерева в 500мм. При цьому вона являється одночасно і опорним матеріалом, тобто не потрібно ніякого додаткового каркасу.


У  будинках із СІП-панелей на обмежуючі конструкції доводиться всього 30% тепловитрат. Подальше збільшення товщини утеплювача збільшує вартість конструкції, та самі тепловитрати уже не суттєво зменшує. Наприклад, при використанні СІП – панелі завтовшки 204 мм, загальні тепловитрати будинку   зменшаться тільки на 3%.

 

Вікна і двері.

 

Тепловтрати на квадратний метр у вікон і дверей значно вище, ніж у стін. Тому на цей лаз доводиться близько 30-40% тепловитрат будинку. Тому найефективніший метод зменшення витрат через вікна і двері - це зменшення площі вікон та дверей. Виправдано застосування склопакетів, де на склі є спеціальне відбиваюче покриття. А ось зміна склопакету з подвійного на потрійний сильно збільшує вагу, вартість вікна, навантаження на фурнітуру, але зовсім незначно зменшує тепловтрати. Потрійне скло більше працює на звукоізоляцію, та в цьому випадку краще одне скло зробити іншої товщини, наприклад  6-4-4. 

 

Вентиляція.

 

Не зрозуміло чому, але на цей лаз для витрат тепла мало хто звертає увагу, хоча на нього припадає  30-40% усіх витрат!


Адже нам треба дихати свіжим повітрям, а його можна взяти брати з вулиці, де взимку холодно. Повітря треба нагрівати. Тому є економічний сенс ставити припливно-витяжну вентиляцію з функцією рекуперації.

 

Рекуперація це  -  тепле «відпрацьоване» повітря, що виходить з будинку, передає частину свого тепла чистому холодному повітрю, що входить, через загальні грати, що передають температуру. ККД таких систем не менше 70%.

 

Приклад: на вулиці температура - 10. У будинку +25. Різниця температур = 35 градусів. 70 відсотків від 35 градусів = 25 градусів. Це значить, що повітря, яке входить, буде підігріватись  повітрям, що виходить,  до: - 10+25 = 15 градусів. Залишиться догріти його тільки на 10 градусів до 25 замість того, щоб підігрівати його - 10 до +25.

 

Примусова вентиляція з рекуперацією не лише економія грошей, але і здоров'я. Це завжди чисте повітря в приміщенні відповідає санітарним нормам. Це можливість поставити фільтри, які відсікатимуть алергени на вході в систему вентиляції.

 

 

 

Підсумки:

  • Чим менший об'єм для опалювання - тим менше витрат.
  • Ефективне опалювання, що автоматично регулюється, дозволяє отримати максимум теплової енергії з витрачених енергоресурсів. При цьому треба враховувати, наскільки оправдані стартові витрати.
  • СІП-панелі мінімально пропускають тепло з будинку через підлогу, стіни та стелю.
  • Система рекуперації повітря знижує в рази витрати тепла на вентиляцію.

 

 

 

 

Економте на енергоресурсах - живіть комфортно!

 

Ваш, "Український дім"!

 

Якщо Ви цікавитеся спорудженням свого енергоефективного дому із сіп панелей, ми завжди раді відповісти на усі Ваші питання в нашому Відео-блозі або за номерами телефону  +38 (066) 321-22-11.

 

Читати всі статті Читати найновіше

«Український Дім» - будувати легко

RUUA