Корисна інформація

Будівництво сучасного будинку з Сіп-панелей: що необхідно знати?

Задати питання
Ім`я:
Телефон:
E-mail:
Повідомлення:
Зручний спосіб зв'язку:
Задати питання Читати всі статті
Введіть ваш Email:
 

Гризуни та СІП-панельні будинки

До питання про гризунів у канадських будинках – розгорнута відповідь на запитання однієї з наших клієнток.

Говорячи про гризунів, звичайно, мають на увазі мишей. Отже...

 
no_mouse_in_sip
 
 

Миші ніколи не роблять нових дірок. Якщо б миша могла підійти до стіни, намалювати хрестик та, подібно буру, просвердлити своїми зубами дірку, – це було б насправді жахливо. Восени усі будинки в селах були б схожі на решето. На щастя це не так. Миша не в змозі прогризти цеглу чи бетон. Вона лише користується можливістю, яку для неї створили будівельники, що зводили будинок. Наприклад, будинок побудовано з цегли. Миша не прогризе цеглу. Але ж цеглу кладуть на розчин. Десь розчину трохи не доклали між цеглинами – утворилася невеличка впадина – миша знаходить таке слабке місце, розширює, поглиблює та пробирається в дім. Десь водогін прокладали – щілину лишили, і тому подібне.

 

Що ж стосується будинків з сіп-панелей (їх називають канадськими, хоча канадськими так само ще називають і класичні каркасні будинки), то їх збирають дуже герметично і мишам доводиться мати справу з щільно пригнаними один до одного листами ОСБ. А лист ОСБ жодна миша не здатна прогризти, їй це навіть на думку не спаде. Миша шукатиме зачіпку (щілини, поглиблення), а ми зачіпок не лишаємо.

 

Дехто вважає, що оскільки до складу SIP входить пінопласт, то це ласий шматочок для гризунів, проте це не так. Справа в тому, що сіп-панель виготовляється заводським способом – два листи ОСБ спресовуються з листом пінопласту під тиском у 5 тонн! SIP – це єдина, тверда інтегрована плита, тому миша ніколи не добереться до пінопласту.

 

Канадські будинки, навпаки, якраз вважаються технологією, яка є найбільш захищеною від проникнення гризунів, на відміну від тих самих каркасників, де вата вільно лежить всередині перекриттів.

 

Те, про що я написав, відомо мені не лише теоретично. Я мешкаю в будинку з СІП-панелей у селі вже три роки. І жодного разу в моєму домі не було жодної миші!

У сусідів будинок з буту та цегли – усю зиму ловлять мишей.

  

Не переймайтеся – будуйте.  Читайте наш Блог, а якщо з’являться будь-які інші запитання щодо технології будівництва канадських домів з sip – телефонуйте!

 

+38 (066) 321-22-11

 

З повагою,

Едуард Авзалов,

директор будівельної компанії "Український дім"

 
Читати всі статті Читати найновіше

«Український Дім» - будувати легко

RUUA