Корисна інформація

Будівництво сучасного будинку з Сіп-панелей: що необхідно знати?

Задати питання
Ім`я:
Телефон:
E-mail:
Повідомлення:
Зручний спосіб зв'язку:
Задати питання Читати всі статті
Введіть ваш Email:
 

Що таке «розумний дім» і хто може собі його дозволити?

Напевно ви чули про систему «розумний дім», але можливо ще не все знаєте про неї усе. Більшості людей здається, що це — надтехнологія майбутнього, дорога і недоступна функція, якою володіють лише багаті і знамениті.

Це абсолютно не так! «Розумний дім» доступний кожному з нас, і в цій статті ми детально розповімо про його переваги, властивості і про те, як краще облаштувати свій будинок за канадською технологією, щоб він став «розумним».

Канадській розумний будинок

 

 

З чого починалася система розумного будинку?

 

Ідея технології «smart» для житла з’явилася в середині XX століття, але саме поняття «розумний дім» виникло у 1984 році. Це єдина система управління домашніми пристроями без участі в ній людини. За допомогою Інтернету і спеціального програмного забезпечення, яке встановлюється на смартфон, користувач отримує доступ до налаштувань смарт-пристроїв, що знаходяться в будинку. Вони можуть бути встановлені у будь-якій споруді, в тому числі у будинку збудованому за канадською технологією - так званому sip домі. Установка цієї технології робиться як на етапі ремонту, так і після його завершення. Користувач може налаштувати функції «розумного дому» один раз, і вони будуть працювати автоматизовано, а може вносити правки і управляти пристроями кожного разу, коли йому це буде потрібно.

 

вбудування системи

 

смарт будинок

 

Контролер або шлюз розумного будинку є центральним керуючим пристроєм, який об’єднує в собі усі елементи системи, дані про них, а також пов’язує їх між собою і відправляє сигнал назовні. Його можна придбати окремо і докуповувати «розумні» прилади самостійно, а можна купити комплексний набір разом. Це гнучкий набір — ви завжди можете доповнювати його бажаною технікою.

 

так виглядає один з пізновидів контролеру чи шлюзу системи

 

У систему «розумного дому» входять актуатори — це пристрої, які виконують необхідні команди. Ось їх перелік, який постійно поповнюється новими «девайсами»:

⦁    розетки;
⦁    замки;
⦁    відеокамери;
⦁    кондиціонери;
⦁    пилососи;
⦁    мікрохвильові печі;
⦁    чайники;
⦁    ваги;
⦁    крани;
⦁    штори;
⦁    ворота;
⦁    будильники;
⦁    нічники;
⦁    вікна;
⦁    датчики руху;
⦁    двері;
⦁    детектори диму, газу, вологості, температури;
⦁    вимикачі і т.д.

 

Розумний будинок це той, у якому іи можете контролювати майже все

 

Розумні штори у розумному будинку з сіп панелей

 

Датчік диму у системі розумного дому у канадському будинку

 

Ці предмети можуть мати вбудовану функцію «смарт», а можуть бути просто підключені в «розумну» розетку. Цей мобільний адаптер приєднується до будь-якої розетки вашого будинку з сіп-панелей, а ви, перебуваючи в будь-якій точці світу, регулюєте роботу пристрою, включеного в нього. Інформація від контролера до пристроїв передається через радіосигнали.

 

розумна розетка у sip будинку

 

«Розумний дім» отримує від користувача сценарій спільної роботи обладнання і ця взаємопов’язана система об’єднує всі механізми воєдино. Наприклад, якщо у вас є фітнес-браслет, він буде відслідковувати фази сну і, коли ви прокинетеся, він відрегулює яскравість нічника або погасить його, включить улюблену пісню, під яку прокидатися буде приємніше. Коли ви встанете і направитеся до ванної кімнати, датчики руху включать для вас світло, а поки ви будете вмиватися, «розумний дім» вже почне розігрівати їжу в мікрохвильовій печі або в мультиварці, включить чайник. Від вас буде потрібно лише один дотик до смартфону. І таких сценаріїв може бути незліченна кількість.

 

Управління системою розумного будинку зі смарт годинника

 

Управління системою розумного будинку зі смартфона

 

Для чого потрібен «розумний дім» в будинку з sip панелей?

 

На думку «Українського Дому», одним з найважливіших переваг «розумного дому» є можливість контролювати витрати електроенергії і газу в будинку з сіп панелей, зберігаючи таким чином значну кількість грошей. Наприклад, ви можете включити звичайний обігрівач в розумну розетку і зв’язати її через контролер з датчиком температури. Поки вас немає вдома, система сама підтримує потрібну температуру, обігріває або охолоджує приміщення строго за встановленими параметрами. Коли вдома нікого немає, система може знаходитись «у режимі сну». Перебуваючи в будь-якому місці, де є Інтернет, ви зможете подати сигнал обігрівальній системі і вдома буде тепло, коли ви приїдете.

 

Управління системою розумного будинку у sip домі

 

Датчики витоку води, газу і диму теж стали «розумними». Якщо вони реєструють загрозу, то одразу відключають клапани, вмикають сирену і сповіщають вас про небезпеку через смартфон. Ця виняткова перевага підвищує безпеку канадського будинку і дає впевненість у тому, що нічого не трапиться, поки вас немає вдома. До того ж, витік ресурсів може спричинити велику витрату грошей, а «розумний дім» вбереже від цього.

 

 

 

Завдяки відеоспостереженню ви зможете стежити за маленькими дітьми, літніми людьми або за тим, щоб до будинку не потрапили сторонні. У налаштуваннях є можливість включити сирену, якщо рух зафіксовано тоді, коли вас немає вдома.

 

Для самих ледачих або зайнятих існує функція управління світлом не встаючи з місця. За допомогою смартфона, на який встановлено спеціальне програмне забезпечення, можна регулювати яскравість світла і вибрати один з 16 мільйонів відтінків, якщо лампа відноситься до покоління «смарт». Так само можна включати телевізор, воду у ванній, кондиціонер, відкривати ворота для гостей у дворі і так далі.

 

 

Переваги «розумного дому» у домі з сіп панелей:

 

⦁    Безпека.
⦁    Економія грошей.
⦁    Економія часу.
⦁    Зручність.
⦁    Для мобільних телефонів.

 

Недоліки системи розумного будинку для "канадського" будинку:

 

⦁    Необхідність постійного підключення до Інтернету.
⦁    Недосконалість і зависання системи.
⦁    Висока вартість.

 

Якщо у вас є бажання автоматизувати будинок з sip панелей повністю, доведеться вбудувати нові вікна, двері, водопровід і систему опалення, купити «смарт» штори, нічники, датчики та інші прилади — ціна виявиться високою.

 

«Український Дім» для початку пропонує зупинитися на мінімальних наборах обладнання та програмного забезпечення для «розумного дому». Вони коштують близько 100$, їх може дозволити собі будь-яка людина середнього достатку. Такі «смарт-системи» як Apple HomeKit, Xiaomi Smart Home доступні для швидкого завантаження і мають зручний інтерфейс. Будь-які нові пристрої ви завжди зможете докупити пізніше. 

 

Подивіться ще по темі: "Концепція "теплого будинку" як спосіб платити менше за опалювання"

 

Компанія "Український дім" не продає системи "Розумний будинок" - ми лише намагаємося тримати вас у курсі з приводу сучасних технологій. Але! Ми будуємо найкращі та найтепліші і економічні домівки в Україні! Завітайте до нас у гості, погляньте на безкоштовні проекти, або дізнайтеся, скільки буде коштувати побудувати дім своєї мрії!

 

 

Читати всі статті Читати найновіше

«Український Дім» - будувати легко

RUUA